Dizájn Oscar-díj nyertes magyar találmány

Posted on február 2nd, 2015 február 2nd, 2015 by admin

Képernyőfotó 2015-02-18 - 13.07.192014-ben két pécsi fiatalember találmánya nyerte el a Red Dot-díjat. Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt az orrszívó porszívó továbbfejlesztett változatával nyerte el a zsűri tetszését. A Nosiboo nevű készülék az orvosi dizájn kategória győztese lett. A zsűri a külső mellett az ötlet megvalósításának minőségét, az innovációt és a funkcionális működést díjazta.
\”Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrsprayket. A készülék nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké\” – hallhattuk a díjjal kapcsolatban Zsolttól.
A Nosiboo szívóereje optimálisan állítható egészen az első alkalmazástól a gyermekkorban szükséges erősségig. Maximuma az egészségügyileg megengedett felső érték. A szabadalmi vonalon végigvitt Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakításának köszönhetően pedig nem okoz orrnyálkahártya-irritációt sem. Minden szülő tudja, hogy az orrszívás nem a gyermekek kedvenc időtöltése, ugyanakkor nagyon hasznos és sokszor kikerülhetetlen momentum. Így minden szülő és gyermek megkűzd az orrszívózás okozta nehézségekkel. Az új találmány azonban mindezt elfeledteti, hiszen ezzel az eszközzel nem tűnik félelmetesnek a mutatvány.
A project megvalósításában a dizájner mérnökök bevontak egy fül-orr-gégész szakorvost, dr. Hársángyi Erzsébetet is.

Tags
Categories találmány
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Trackback from your own site.

No Responses to “Dizájn Oscar-díj nyertes magyar találmány”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.